伊莉討論區

標題: 陰唇有粒野,有啲驚 [打印本頁]

作者: realty86    時間: 2017-11-18 11:21 AM     標題: 陰唇有粒野,有啲驚

近幾個月,陰唇位生咗粒野
初初以為係暗倉,但已經幾個月,而且好似有變大跡象
喺陰唇皮下,摸到一粒好似紅豆咁大,好實嘅一粒嘢(初初係芝麻咁大)
我係應該去睇婦科定皮膚科?
會唔會係有咩病?

小女子幾年前曾經疑似盤腔炎去睇過婦科,比$咗5000-6000又照超聲波又種菌又驗血,結果咩都無結果(醫生答我唔係話我無盤腔炎,係確認唔到我有無事),所以今次我都唔知點算,我驚比咗咁多錢出嚟又係無結果

有無人可以解答下我?

作者: qq.q1029    時間: 2017-11-19 11:36 AM

作者大大好象是用香港人的口語寫的,寫出來的文章內容有看不容易懂,但我還是盡量苗述你所想表達的意思,妳的妹妹處長了小粒東西,是要就診皮膚科或婦產科呢!簡單的說如果妳的小粒粒長在皮膚的其它處,妳一定二話不說選擇皮膚科,但問題是它正好長在妹妹處,然而妹妹處也是皮膚的一部份,如果妳的妹妹是流濃流汁已經涉及到身體內部的發炎當然是選擇婦產科,現在妳應該知道如何選擇正確的科別去就診。
作者: selina3436    時間: 2017-12-2 06:43 PM

在網路上如果要坪以上的描述雷建議看哪一科實在是有點不妥
在不知道自己的病狀該看哪一科十部紡纖上醫院網站客服詢問
或是掛家庭醫學科詢問再讓他幫你轉診
雖然不太清楚你在的地方醫療制度是不是這樣
作者: chiang_james    時間: 2018-3-16 11:04 PM

應該要去看婦科確定一下喔
作者: boomber1    時間: 2018-3-22 01:07 PM

如果不放心的話還是去看看醫生比較保險吧
作者: evacpwu    時間: 2018-3-24 05:57 PM

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://s03.p04.eyny.com/) Powered by Discuz!